Bizonyára megesett már mindenkivel, hogy nem fogyott el az ebéd, és később a megmaradt húshoz valami finom köretett szeretett volna készíteni. Hát, a húsvéti nagy ebéd után nálunk pont ez volt a helyzet, így készült el ez a finomság, amiről végül kiderült, hogy magában sem utolsó!

Alapötlet: Nők Lapja Konyha

 

Hozzávalók:

5-8 szem közepes krumpli
ízlés szerint fokhagyma
egy csokor petrezselyemzöld
só, bors
(újhagyma)
10 db vékony bacon szelet
ízlés szerint reszelt sajt

A krumplit sós vízben héjastól megfőzzük. Közben apróra szeleteljük a petrezselyemzöldet és a fokhagymát, összekeverjük a sóval és a borssal, majd pihenni hagyjuk, amíg a krumpli fő. Ha ez elkészült és kihűlt, a krumplikat megpucoljuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a petrezselymes-fokhagymás keveréket és a reszelt sajtot, majd pedig kis hengereket formázunk a krumpliból, amiket belegöngyölünk a baconbe. Így helyezzük egy tepsire. Kb. 15 perc alatt, míg ropogóssá nem válik, megsütjük.

Gyakorlatilag bármit tehetünk bele, amit csak szeretünk! Én rántott szelettel tálaltam, de bármilyen hússal jó! És attól se ijedjünk meg, ha több a hengerünk, mint a bacon, mert, mint ahogy az én képemen is láthatjátok, magában is nagyon jó!

Az is előfordulhat, hogy több lesz a főtt krumpli, mint amennyire szükségetek van. Ebben az esetben lapozzatok vissza a rakott krumplimhoz, ugyanis én így jártam, és ebből (is) született meg az a finomság!

Kísérletezzetek bátran! Jó étvágyat hozzá!

Adri

Címkék: krumpli köret ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://cookaholics.blog.hu/api/trackback/id/tr561944609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cookaholics 2010.04.27. 08:23:48

Hogy milyen jó receptek vannak ebben az újságban! :)
h.
süti beállítások módosítása