1 közepes fej zeller
2 szál répa
1 szál zöldség (fehérrépa)
1 húsleveskocka
1,5 dl tejszín
petrezselyem
vaj
só
bors
liszt
A zellerkrémleves a nagy kedvencem, mégis ez volt az első alkalom, hogy elkészítettem, anya instrukciói szerint.
A zellert, a répát és a zöldséget vékony csíkokra vágtam és vajon megpároltam, sóztam, borsoztam, petrezselymet adtam hozzá. Ezután felöntöttem vízzel, beletettem egy húsleveskockát és így főztem addig, amíg minden teljesen megpuhult. Levettem a tűzhelyről, botmixerrel összeturmixoltam, majd visszatettem forrni és az 1 kanál liszttel elkevert tejszínnel behabartam és összeforraltam.
Körülbelül egy liternyi levesem lett, de nem bántam, hogy sokszor kellett enni belőle… mert a pirított kenyérkockát is szeretem :)
Helgu