Elnézést kérek mindenkitől, hogy már hetek óta eltűntem a blogról. Mindez annak köszönhető, hogy a tanítási gyakorlatom miatt ki sem látok az óratervekből. Ebből kifolyólag a mostani recept is ezt tükrözi. Kb. 10 perc alatt össze lehet dobni, és ugyanennyi idő alatt meg is lehet enni! Lássuk!
Hozzávalók:
5 dl tejszín
7 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
0,5 dl kávé
1 cs csokis keksz
A tejszínt a cukor és a vaníliás cukor keverékével együtt kemény habbá vertem. Egy nagyobb tál aljába belekanalaztam a tejszínhab negyedét, majd a kekszet apróra törtem, és szintén a negyedével megszórtam a tejszínhabot. Ezután jött még egy negyed adag a tejszínhabból, majd újra a keksz. Ekkor a kávét beleöntöttem a maradék tejszínhabba és alaposan összekevertem. A keksz tetejére most jöhetett ebből a kávés habból. Újra keksz, újra kávés tejszínhab, és legvégül megint keksz! Kész is a rétegzett tejszínhab, amit 1-2 órára beraktam a hűtőbe fogyasztás előtt.
Nem egy nagy kaland, tudom, de nagyon finom, és igazán jól jön, amikor a szervezet valami nagyon édes és habos nyalánkságra vágyik! Nem is beszélve az időkorlátokról, amik néha meggátolják az embert a nassolásban!
Természetesen lehet variálni, bonyolítani, és tuti, hogy még finomabb lesz az eredmény, de mint a cím is mutatja, ez a megoldás az időhiányos embereknek készült!
Egyébként az eredeti recept a Nők Lapja Konyha szeptemberi számában található!
Jó étvágyat!
Adri