Hozzávalók:
1 közepes karalábé
1 répa (lehet több is, nekem csak egy volt)
2 szál petrezselyem
2 dl tej
1 ek liszt
vaj
só
Elkészült életem első levese. Ahhoz képest, hogy időközben rájöttem, nem is szeretem a karalábét, szerintem egész jól sikerült.
A karalábét és a répát kis csíkokra vágtam, a petrezselymet felaprítottam és kevés vajon kicsit megpároltam. Ezután megsóztam, felöntöttem vízzel és kb. fél órán át főztem. A tejben csomómentesen elkevertem egy kanálnyi lisztet és behabartam vele a levest. Tej helyett talán jobb a tejszín, még krémesebb lesz a végeredmény.
Azt nem ígérem, hogy kísérletezni fogok vele, mert egy jó időre elegendő karalábét ettem – mivel senki sem szereti és nem segített a leves elfogyasztásában…
Helgu