Ez a recept tökéletes példa arra, hogy a sütés nem más, mint a fantáziánk szabadon engedése! Nincs is jobb annál, mint amikor az agy kikapcsol, csak a tiszta létezés van a mindennapi gondok, elintéznivalók kizárásával. Ilyen lehet az, mikor a festő fest, az író pedig ír! Elővettem egy régi receptet és új köntösbe öltöztettem. Már három éve annak, hogy az első kuglófomat megsütöttem. Azóta természetesen már többször is megörvendeztettem vele a családot és magamat. Ma azonban gondoltam egyet, összekombináltam a szintén nagy sikerű muffinnal. Lássuk, mi lett belőle!
Hozzávalók:
40 dkg liszt
csipet só
5 dkg olvasztott margarin
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tej
3 ek cukor
2 dkg élesztő
1 tojás
20 dkg margarin
2 ek cukor
kakaópor ízlés szerint
A hozzávalókból ugyanúgy, mint a korábbi kuglófnál, kelt tésztát készítettem. Mikor két-háromszorosára dagadt a tészta, nyújtódeszkán kinyújtottam körülbelül ujjnyi vastagra. Ekkor megkentem a kakaós masszával és feltekertem. Ujjnyi vastag szeletekre vágtam, amiket kivajazott, kilisztezett muffinformába tettem. Végül pedig közepes hőfokon aranybarnára sütöttem őket. Fogpiszkálóval teszteltem, hogy a belsejük is megsült-e.
Ugyanolyan finom, mint a kuglóf, könnyebben kezelhető, mert nem kell szeletelni, nem esik szét akkor sem, ha esetleg reggelire magunkkal kell utaztatni a kis csigukat. És különlegesebb, mint a sima kakaóscsiga!
Hajrá, kísérletezzetek ti is! Akár a blogon található receptekkel, akár a sajátotokkal!
Jó étvágyat!
Adri