kb. 17 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
só, bors
kevés zsír
1 ek liszt
pirospaprika
fél dl tej
1 kk ecet
1 ek mustár
2 ek tejföl
A lencsét reggel (10-kor :o) ) beáztattam, majd 4 körül 1 kis fej apróra vágott vöröshagymával feltettem főni, 1 kk sót és kevés borsot adtam hozzá. A vizet addig pótoltam, amíg puhára nem főtt, majd rántást készítettem – kevés zsíron kicsit megpirítottam a lisztet, kevés pirospaprikát adtam hozzá, kb. fél dl hideg vízzel elkevertem – és ráöntöttem a lencsére. Fél dl tejet öntöttem még hozzá, hogy ne legyen túl sűrű, majd 1 ek mustárt és kevés ecetet kevertem bele. Miután felforrt, és mielőtt levettem a tűzről, elkevertem benne a tejfölt.
Elsőre elég finom lett, meg kell hagyni… úgyhogy azt is tudom, hogy ez az adag 3 tányérra való. Sült virslivel ettem, ami nem volt az igazi, de az nem az én hibám…
:o)
Helgu