Camembert-es rakott krumpli

 2012.02.04. 22:19

Hozzávalók:

50 dkg krumpli
bacon szalonna
póréhagyma
1 camembert sajt
1 dl tejszín

bors


A krumplit karikára vágtam és sós vízben megfőztem. Közben a csíkokra vágott bacont megpirítottam, majd ehhez adtam a karikára vágott hagymát. Mivel nem volt nagy a mennyiség, a rakott krumpli két rétegből állt: a krumpli :) és a szalonna-hagyma, amit sóztam, borsoztam. Erre tettem az először vízszintesen félbevágott, majd feldarabolt camembert sajtot héjával lefelé és az egészet leöntöttem a tejszínnel. Ezután ment a tál a sütőbe és addig sütöttem, amíg a camembert teljesen szétfolyt rajta.

Tipp: én egy kicsit több tejszínt tettem, de nem kellett volna, mert így túl sok leve maradt...

helgu

Címkék: krumpli hagyma tejszín szalonna ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://cookaholics.blog.hu/api/trackback/id/tr374066622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása