Hozzávalók:
25 dkg túró
2 tojás
2 ek cukor
fél cs. vaníliás cukor
1 kk sütőpor
10 dkg liszt
csipet só
mazsola
olaj a sütéshez
porcukor
fahéj
Ezt a desszertet ajánlom mindenkinek, aki gyorsan szeretne valami isteni finomat :)
A túrót villával összetörtem, hozzáadtam a két tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, összekevertem, majd hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet. Mazsolát ízlés szerint adunk hozzá, ha valaki nem szereti – ahogy az ismerősök közül sokan (ugye, Adri és Lilla?) –, el is hagyhatjuk. Ha összeállt a túrós massza, oda is tehetjük az olajat. Ha már forró, kezdődhet a sütés – a tízperces fánkhoz hasonlóan kanállal kis gombócokat szaggatunk az olajba és aranybarnára sütjük. Nagyon szépen megdagadnak, és át is sül, mire szép színe lesz mindkét oldalának. Fogyasztás előtt megszórjuk fahéjas porcukorral, és nem is kell más a boldogsághoz :)
helgu