Csirkemell csípős panírban

 2010.04.18. 23:08

Hozzávalók:
csirkemell és/vagy csirkeszárny
2-3 tojás
1 dl tej
2 gerezd fokhagyma
1 kk bors
1 tk só
1 tk csípős pirospaprika
liszt


A recept roppant egyszerű, de elöljáróban annyit, hogy fűszerből sosem elég. Én kb. 70 dkg vékonyra szeletelt csirkemellet paníroztam be, többé-kevésbé a leírás szerint: előbb a pirospaprikával és a borssal elkevert lisztben forgattam meg a húst, majd jött a tojás - tojás, tej, só, 4 kisebb gerezd fokhagyma összezúzva és egy kis házi csípős darált paprika (mivel a lisztbe kevert pirospaprika nem volt csípős) - majd ismét a liszt. Ezután pedig kisütöttem. Habár nem a KFC minőségre számítottam, sajnos így sem tudom elég pozitívan értékelni, mert nem éreztem elég csípősnek... Viszont most már tudom, hogy legközelebb bőven mehet a liszthez 2 kk bors, a tojásba pedig csípős Piros Aranyat kevernék, és fokhagymából is mehet nyugodtan több. Ha van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mivel lehet még csípősebb a panír, kérem jelezze kommentben :) 

HelguTipp: a megmaradt tojást egy kis liszttel, zsemlemorzsával, késhegynyi szódabikarbónával elkeverve, kis gombócokra szaggatva kisüthetjük, nagyon finom (nálunk bunda névre hallgat) :)

Thx4drecipe: NL Konyha
Helgu

Címkék: csirke hús ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://cookaholics.blog.hu/api/trackback/id/tr681932964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cookaholics 2010.04.19. 07:31:53

Nagyon jól néz ki, alig várom, hogy megkóstolhassam!!
Adri

bazs_ 2010.04.19. 21:37:46

én erős pistával próbálkoznék..

cookaholics 2010.04.20. 17:39:56

@bazs_: Én is pont ezt mondtam!A borstól erős lesz ugyan, de nem csípős, viszont az erős pista...huh!
Egyébként megkóstoltam, és szerintem is finom!
Adri
süti beállítások módosítása