Talán azt gondoljátok a kép alapján, hogy semmiben nem különbözik ez a rakott krumpli a megszokottól. Pedig igen. Leginkább abban, hogy csupa "maradékból" készült. Felhasználtam a pizzás csigák maradék töltelékét, illetve a krumplit egy másik receptből, ami csak később kerül fel a blogra. Nagyjából ennyiből áll az egész. De nézzük meg közelebbről!
Hozzávalók:
6-7 szem közepes hajában főtt, majd megpucolt krumpli
1 doboz (normál méretű) tejföl
a pizzás csiga szószának maradéka (lásd a receptet ott!)
fél kk Erős Pista
reszelt sajt ízlés szerint
Vettem egy jénai tálat és a krumpli felét belekarikáztam. A maradék szószt elkevertem a tejföllel és az Erős Pistával, majd ráöntöttem mindet a felkarikázott krumplira. Ezután a többi krumplit is ugyanúgy ráhelyeztem, mint a legelején. Így tettem be körülbelül 30 percre a sütőbe. Mikor már kész volt, rászórtam a reszelt sajtot és még addig sütöttem a rakott krumplimat, ameddig a sajt rá nem olvadt, és el nem kezdett megpirulni.
Anyukám szerint ez finomabb volt, mint a normál rakott krumpli, mert sokkal szaftosabb. (Nyilván a tejfölös szósztól.) Igazából ez a recept azt mutatja meg, hogy soha ne pazaroljuk el a maradékunkat, mert remek (és gyors) ételeket készíthetünk belőlük!
Próbáljátok ki ezt is a csigával együtt, és írjátok meg, hogyan tetszett!
Jó étvágyat!
Adri