Gondoltam, milyen jó dolog lenne, ha nekünk is, mint a filmekben, lenne egy kekszes dobozunk, amiben mindig lenne valami finom harapnivaló. Ugyanis családunk jellemzője az "édesszájúság", ezért sosem árt, ha van otthon valami finom. Ehhez kapóra jött a Nők Lapja Konyha új száma.
Recept: Nők Lapja Konyha 2010/4
Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
5 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor
20 dkg margarin
25 dkg cukor
2 egész tojás
1 tojássárgája
10 dkg étcsoki apróra vágva
10 dkg fehércsoki apróra vágva
Változtatásaim: Én csak étcsokit raktam bele, természetesen 20 dkg-ot, és a cukrot is kicsit visszább vettem, csak 20 dkg-ot tettem bele, de így is elég édes lett!
Tehát összekevertem a lisztet, a kakóport, a sütőport és a felaprított csokit. A cukrot a tojásokkal habosra kevertem, majd hozzáadtam a kicsit puha margarint és így is tovább habosítottam. Eleinte nagyon fura lett az állaga, úgy nézett ki, mintha abból aztán soha nem lenne homogén krém. De kitartó kevergetés után megfelelő állagú lett. Ekkor kevertem hozzá a lisztes részt. Elég kemény lett a tészta, nagyon nehéz volt kevergetni, sokkal puhábbra számítottam. Miután ez sikerült, kicsi halmokat raktam a sötőpapírral kibélelt tepsibe. Legyen köztük elég távolság, mert kicsit szétterülnek a halmok! Majd pedig 170 °-os (a recept szerint...nekem normál sütőm van, így nem tudom, hány fokos volt..) sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem. Amikor kész lett, egy rácsra szedtem ki, és megvártam, hogy jól kihüljenek a kekszecskéim. Ezután tehettem is bele a kekszes dobozunkba! Ne aggódjunk, ha kicsit keménynek találjuk őket, hiszen a kekszek lényege, hogy folyamatosan megpuhulnak!
Vigyázzunk, hogy ne legyen nagyon nagy hőfokon a sütő, mert könnyen megég az alja! Inkább lassabban, az a tuti biztos!
Szerintem nagyon finom lett! Nem tudom, otthon van-e még belőle, de a koliban már az első nap elfogyott. Szóval talán ezt nevezhetjük garanciának!
Sok szerencsét vele, töltsétek meg ti is a kekszes dobozotokat!
Adri