Hozzávalók:
2 bögre eper
2 bögre liszt
1 bögre joghurt
fél bögre olaj
1 tojás
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
2 ek. cukor
Elérhető, gyors, változtatható és finom. Így tudnám röviden jellemezni ezt az epres sütit, amit gyakorlatilag bármilyen idénygyümölccsel el lehet készíteni. Az olajjal elkevertem a tojást, a cukrot, a joghurtot, majd hozzáadtam a vaníliás cukorral és sütőporral elkevert lisztet. Szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformába öntöttem a masszát, a tetejére lisztbe mártott epret tettem (hogy ne áztassa el nagyon a tésztát – de így is sikerült neki) és 25 perc alatt aranybarnára sütöttem. Porcukorral kínáltam.
HelguTipp: nekem az egy bögre joghurt egy pohár joghurt volt, és lehet, hogy elbírna kettőt is, hogy lágyabb legyen a tészta, plusz még 1-2 kanállal több cukor is mehet bele.
Helgu