Hozzávalók:
15 dkg finomliszt
1 cs. sütőpor
1 tojás
1 pohár joghurt/kefir/tejföl/tej
csipet só
olaj a sütéshez
Sokáig váratott magára annak a fánknak a receptje, amit a blog legeslegelső képén láthattok. De most, hogy kollégiumi életünk a vége felé közeledik, szükségét éreztük annak, hogy megosszuk a titkot. Mivel párszor már kipróbáltuk, rutinosan kezeljük az összetevők minőségét és mennyiségét – ennek oka, hogy a hűtőben nem mindig lelhető fel az eredeti recept szerinti kelléktár. A lényeg, hogy kell egy tojás, egy kis liszt, és valamilyen, a hozzávalóknál említett tejtermék. A tojást és a kb. 15 dkg (7 evőkanálnyi) lisztet, sütőport, csipet sót és a joghurtot és/vagy tejet, kefirt, tejfölt összekeverjük. Valamennyire a csomómentességre kellene törekedni, az állaga pedig leginkább a nokedliéhez hasonlít. Ha túl masszív, lehet még lágyítani tejjel és/vagy stb…, ha túl folyós, mehet még bele liszt. Ha kész a tészta, egy kanállal kis gombócokat szaggatunk a felforrósított olajba és aranybarnára sütjük mindkét oldalát. A képen látható adag a megadott hozzávalókból jött ki, és két falánk nő desszertszükségleteit elégíti ki. A porcukor és a lekvár fokozza az élvezeteket :)
A&H