Ez a folyadéknap is úgy kezdődött, mint a többi… És sajnos úgy is végződött. Nem tagadom, nem bírom. Abban, hogy tökéletesen elrontsam, anya telefonon beolvasott receptje segített, amit köszönök neki is és Tímeának is, akitől szerezte. Az eredeti, itt is megadott recepthez képest fél adagot készítettem annál az egyszerű oknál fogva, hogy nem volt egy egész kocka Rámám, csak egy fél :)
Hozzávalók:
1 Rama
30 dkg liszt
1 tojás
2 kk só
15 dkg reszelt sajt
Kimértem a lisztet, hozzáadtam a sót, a margarint, a tojás sárgáját, majd a sajtot és összegyúrtam a tésztát. Mikor összeállt, gombócot formáztam, folpackba csomagoltam és betettem a mélyhűtőbe 2 és fél órára (az utasítás szerint 2-3 óra a mélyhűtőben, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük). Mikor kivettem, addig gyúrtam, míg a kezem melegétől nyújtható nem lett. Mivel sodrófám (még) nincs, egy vizespohárral kb. fél centisre nyújtottam a tésztát és felkockáztam. A tetejét megkentem a tojásfehérjével és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöttem. Igaza volt anyának, tényleg olyan, mint a bolti.
HelguTipp: ha nem csak egy személyre sütitek, véletlenül se felezzétek a mennyiséget, mert veszekedés lesz belőle :o)
Helgu