Hozzávalók:
krumpli
tészta
hagyma
pirosparika
só
olaj
Nagy kedvencem a krumplistészta, befőttel el lennék vele pár hétig. Nem is olyan bonyolult, úgyhogy hajrá mindenkinek. A krumplit sós vízben megfőzzük, összetörjük, és a kevés olajon megpirított, pirospaprikával megszórt hagymával összekeverjük. Erre szedjük rá a kifőtt tésztát, elkeverjük úgy, hogy mindenhol krumplis legyen. Ízlés szerint sózzuk, és meg is van a kiadós vacsi.
A krumplit kicsit soknak találtam a tésztámhoz, így megfeleztem. A maradék paprikás-hagymás krumpli tökéletes köretnek bizonyult a rántott szójámhoz. Elkészítése szintén egyszerű, a szójaszeleteket beáztatjuk vízbe, megvárjuk míg megpuhul, kinyomkodjuk és kirántjuk ugyanúgy, mint a húst. Én nagyon szeretem :)
Helgu