Hozzávalók:
egy tál sóska
1 evőkanál olaj
5-6 evőkanál cukor
csipet só
2 evőkanál liszt
Itt a tavasz, süt a nap, nő a sóska. Végre! :) A sóskafőzelék az egyik kedvencem. Az idei elsőhöz egy nagy tál friss sóskát szedtünk Nene kertjéből. Alaposan megmostam, a szárát lecsipkedtem és összevágtam. Kevés olajon kicsit megfonnyasztottam, majd felöntöttem vízzel és sóztam, cukroztam. Konkrétan nem tudom, meddig kellene főzni, én nem sokáig forraltam, max. 5 percig. A tejben csomómentesen elkevertem a lisztet és folyamatos kevergetés mellett hozzáadtam a sóskához. Pár percig még forraltam, és kész is. Szerintem nagy előnye, hogy szinte percek alatt elkészül, és már lehet is enni :) Persze a megtisztítás lehet hosszadalmas is, de bele lehet jönni – vagy lehet a fagyasztott változatot használni (én azt még nem próbáltam). De ha van friss sóskánk, akkor megéri a fáradalmat. Én legjobban tükörtojással szeretem, gondolom, azt nem kell bemutatnom senkinek. :)