Prézlis tészta

 2010.09.11. 09:56

Hozzávalók:
tészta
prézli
porcukor
lekvár
só, olaj

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a tésztát. Legyen túrós, mákos, grízes, diós, jöhet - leszámítva a káposztásat, mert azt nem eszem meg. :) Nem csak azért, mert finom, hanem mert nagyon gyorsan kész van.
A jó múltkorában valamiért nem volt kedvem a grízzel pepecselni, ezért helyette prézlis tésztát készítettem. Először pár éve ettem ilyet, pont Adriéknál – hol máshol. :)
Az elkészítése roppant egyszerű: a tésztát sós-olajos vízben megfőzzük, a tészta mennyiségéhez mérten tetszés szerinti prézlit pedig kevés olajon megpirítjuk, mint a gombóc, nudli alá. Erre rászedjük a kifőtt tésztát, jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson prézli, és tálalhatjuk is porcukorral, lekvárral.
Helgu

Címkék: gyors tészta lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://cookaholics.blog.hu/api/trackback/id/tr362288111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása