Már el is felejtettem, hogy hogy szoktam kezdeni a recepteket, mert jó ideje nem főztem és írtam semmit. De most igyekszem pótolni egy kicsit a lemaradást, bár a megtáltosodott barátnémet nehéz lesz behozni :)
Hozzávalók:
25 dkg zöldborsó
1 dl tej
olaj
liszt
só
cukor
(Annyira kijöttem a gyakorlatból, hogy az előbb véletlenül kitöröltem a kész bejegyzést... na de akkor újra.)
A leírt adag két fő részére elegendő, DE csak akkor, ha nem túl éhesek. Talán Adri is egyetértene velem, ha azt mondanám, hogy ez egyemberes adag, és akkor lehet kétszer szedni :)
Én mirelit borsót használtam, egy 450 grammosnak kb. a felét langyos vízben felengedtem, majd kb. egy evőkanálnyi olajon elkezdtem párolni. Mikor úgy láttam, hogy le fogja kapni, felöntöttem egy kis vízzel, megsóztam és fedő alatt addig pároltam, amíg megpuhult a borsó. Ezután 2 csapott evőkanál finomlisztet tettem rá, elkevertem, majd felöntöttem 1 dl tejjel és kb. fél deci vízzel. Ezt addig főztem, míg be nem sűrűsödött. A sóval és a cukorral kicsit eljátszottam: nem tudom pontosan, hogy mennyit tettem bele, mert addig tettem hozzá hol az egyikből, hol a másikból egy kicsit, míg jó íze nem lett. :)
Hát ennyi a borsófőzelék története. De hogy ne legyen ilyen szegényes, süthetünk mellé egy-két virslit :)
Helgu
PS. a főzeléket Adri indulás előtti gyors instrukciói alapján készítettem :)