Közös karácsonyi muffin

 2010.11.28. 18:42

Az együtt töltött hétvége örömére muffint sütöttünk. Persze nemcsak azért, hogy mi jóllakjunk, hanem hogy másokat is megörvendeztessünk vele. A receptet mi találtuk ki az alaprecept alapján.

Hozzávalók:

1 tojás
1/3 bögre olaj
3/4 bögre cukor
1/2 bögre tej
1 cs vaníliás cukor
3 tk sütőpor
2 bögre liszt
1 ek méz
1 tk fahéj
1 tk ánizs
1 alma
fél marék dió

A tojást és az olajat összekevertük, hozzáadtuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejet. Ezután jött a liszt, a sütőpor, a fahéj, az ánizs, a dió és a méz. Végül hozzáadtuk a kis kockákra vágott almát. A masszát kiolajozott muffunformába kanalaztuk és kb. 25-30 percig sütöttük közepes lángon, 24 db lett belőle.


Nagyon finom lett, mindenkinek nagyon ízlett, bár az ánizs íze nem volt elég intenzív, még legalább egy tk mehetett volna bele. Még egy kicsit több fahéjjel és reszelt narancshéjjal igazi karácsonyi muffin lehet belőle.

Jó étvágyat!

Adri&Helgu

Címkék: alma gyümölcs süti dió muffin

A bejegyzés trackback címe:

https://cookaholics.blog.hu/api/trackback/id/tr12479380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.E.R.G.Ő. 2010.11.30. 20:31:01

Az 1. komment! Fincsa volt! :D
süti beállítások módosítása