Rakott krumpli, kicsit másként

 2010.04.20. 17:36

Talán azt gondoljátok a kép alapján, hogy semmiben nem különbözik ez a rakott krumpli a megszokottól. Pedig igen. Leginkább abban, hogy csupa "maradékból" készült. Felhasználtam a pizzás csigák maradék töltelékét, illetve a krumplit egy másik receptből, ami csak később kerül fel a blogra. Nagyjából ennyiből áll az egész. De nézzük meg közelebbről!

Hozzávalók:

6-7 szem közepes hajában főtt, majd megpucolt krumpli
1 doboz (normál méretű) tejföl
a pizzás csiga szószának maradéka (lásd a receptet ott!)
fél kk Erős Pista
reszelt sajt ízlés szerint

Vettem egy jénai tálat és a krumpli felét belekarikáztam. A maradék szószt elkevertem a tejföllel és az Erős Pistával, majd ráöntöttem mindet a felkarikázott krumplira. Ezután a többi krumplit is ugyanúgy ráhelyeztem, mint a legelején. Így tettem be körülbelül 30 percre a sütőbe. Mikor már kész volt, rászórtam a reszelt sajtot és még addig sütöttem a rakott krumplimat, ameddig a sajt rá nem olvadt, és el nem kezdett megpirulni.

Anyukám szerint ez finomabb volt, mint a normál rakott krumpli, mert sokkal szaftosabb. (Nyilván a tejfölös szósztól.) Igazából ez a recept azt mutatja meg, hogy soha ne pazaroljuk el a maradékunkat, mert remek (és gyors) ételeket készíthetünk belőlük!

Próbáljátok ki ezt is a csigával együtt, és írjátok meg, hogyan tetszett!

Jó étvágyat!

Adri

Címkék: krumpli gyors ebéd

A bejegyzés trackback címe:

https://cookaholics.blog.hu/api/trackback/id/tr361937589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A legbálintabb Bálint 2010.06.30. 15:20:54

Hejhó!
Helga parancsára kommentelek!
Tehát, az én verzióm a következő:
A krumplikat 10-15 percre beáztatjuk hideg vízbe, majd alaposan megsikáljuk és leöblítjük. A tojásokat megmossuk.
A krumplit annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadunk 1 kis sót érzéssel (: kb. 20 percig főzzük, fedő alatt, ez kb. elég puha lesz. A tojásokat erősen sós, hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított kb.8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük. A krumpliról leöntjük a vizet. A kihűlt tojásokat meghámozzuk, elnegyedeljük vagy felkarikázzuk, a sárgáját kivesszük. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat és adunk hozzá 1 kis sót, itt még érzéssel fűszerezhető a dolog. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A vajjal kikenünk egy lapos tűzállótálat, aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk, lazán összekeverjük, és elsimítjuk. Arányosan elosztva a tetejére rendezzük a tojást és a kolbászkarikákat ill. szalonnát, majd megkenjük a tejfölös szósz felével. A maradék krumplit felkarikázzuk, és kissé egymásra csúsztatva a tetejére rendezzük. Egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel, végül a tetejére szalonnaszeleteket teszünk, mivel volt 1 kis maradék szeletetl sonkám azt is rádobtam (:. A sütőben addig sütjük, amíg a tejföl és a szalonna aranybarnára pirul, majd rakunk rá sajtot és rápirítjuk. szvsz egész jó lett (:
és persze a hozzávalók: 1kg krumpli, kolbász és szalonna(egyenesen arányos a krumpli mennyiségével (: ) 6 tojás 5dl tejföl meg vaj :)

cookaholics 2010.06.30. 15:23:28

@A legbálintabb Bálint:
hátőőőő... kimerítő volt a komment :) első alkalom, hogy hosszabb a megjegyzés, mint a bejegyzés :D
köszi a receptet!!! :)
helgu

A legbálintabb Bálint 2010.06.30. 15:27:41

próbálkozom megfelelni az elvárásoknak!
süti beállítások módosítása