A húst kiklopfoltam és megszórtam ételízesítővel. Ezután jött a mustározás és a sajtozás. A tökéletes technikáról a személyi kuktámat kellene megkérdezni, én kívülről úgy láttam, hogy a hús egyik felét megkente mustárral és ebbe belenyomkodta a reszelt sajtot. :) Ezután jött a panírozás. Próbáltam gyorsan és óvatosan lisztezni, tojásozni, prézlizni, a húst nem forgattam, mindig a sajtos fele maradt felül. Nagy dilemma volt, hogy duplán panírozzuk-e, de végül mégsem. A panírozott husik mentek a forró olajba, és csodák csodája: a sajt sehol sem folyt ki. Szerintem nagyon finom lett!
A krumplipürét nem ragozom túl: összehangolt pucolás és kockázás után sós vízben kb. fél óra alatt megfőztük a krumplit, majd krumplinyomó hiányában kitartó kuktám kézügyességének köszönhetően egy villával és egy doboz tejföllel sikerült megalkotni a megfelelő állagú krumplipürét.
Köszi Bálint! ;)
helgu