Ez a recept a bizonyíték arra, hogy a legjobb barátok akkor is tudnak együtt főzni, ha majdnemhogy 200 km választja el őket. Habár imádom a gubát, már idejét sem tudom, mikor készítettem, a recept meg aztán végleg kiment a fejemből. De az internet adta lehetőségeket kihasználva Helgu kisegített, így hát íme az ő receptje az én megvalósításomban!
Hozzávalók:
6 db kifli
1,5 liter tej
8-10 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs vaníliás pudingpor
4-5 ek darált mák
Egy liter tejet felforraltam 7-8 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. A kifliket ujjnyi vastagságúra karikáztam, és egy tálba tettem. Leöntöttem a cukros tejjel, összeforgattam, majd megszórtam a mákkal, majd ezzel is összeforgattam. Közben a pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítettem a maradék tejjel.
A gubát a pudinggal meglocsolva tálaltam.
A cukor mennyisége attól függ, ki mennyire édesszájú. Érdemes megkóstolni a tejjel leöntött kiflit, és aszerint ízesíteni a pudingot az elkészítéskor, nehogy túl csömör legyen, az kevésbé korrigálható.
Remek desszert, de egy kiadós leveshez főételnek is megteszi!
Jó étvágyat!
Adri és Helgu